Musik föreställning

Idag hade musikarna på skolan en föreställning och den var så himla sjukt bra! :D alla var helt fantastiska och så vackert det var! och det hela blir bättre när ens kompisar är med och medverkar! ja, det var helt klart en av de bästa föreställningarna dem har gjort :D Åh covern på låten "Girl with one eye" av Florence + The Machine var så himla grym att det gick rysningar längs hela ryggen och armarna! Helt fantastiskt säger jag bara! :D Men tyvärr fattar jag aldrig varför de ska ha instrumenten så högt! och särskilt trummorna, de dränker ju de vackra rösterna. men, men helt klart "fem av fem toasts"! ;D

God kväll på er!

Mcflarry

Nu så här på våren då småfåglarna kvittrar så vackert och de börjar kläcka fram sina ungar, kommer jag alltid att tänka på den gången för några år sedan då jag hittade en liten talgoxe-unge med fjädrar på sig. Jag hittade honom/ henne en morgon nedanför vårat stuprör. Jag plockade upp ungen och tänkte ta hand om den så som de gör på ett djursjukhus, så jag fixade en liten kartong som jag fyllde med burspån som han/hon fick vara i. Kartongen ställde jag sedan på mitt skrivbord och tände min skrivbordslampa över den, för att ha som en slags värmelampa. Fågelungen som jag döpte till Mcflarry pep rätt mycket så jag började min jakt på småkryp att mata den med. Jag plockade skalbaggar vid kaninburen(i efterhand fick jag reda på att skalbaggar kan vara giftiga och inte så bra att mata fågelungar med) och jag gick med flugsmällan ute för att smälla flugor och letade efter mask och larver på gräsmattan och i komposthögen. När jag tyckte att jag hade fått en rejäl samling insekter som åtminstone skulle räcka ett tag- trodde jag, matade jag Mcflarry med en pincett som en fågelmamma -näbb. Problemet var bara att maten tog slut i ett nafs, så jag fick bege mig ut igen. Så här höll jag på hela dagen, mata, finna mat, mata. Det var ganska roligt, tills jag skulle sova. Då pep McFlarry hela tiden och ville ha mat, så jag fick inte mycket sömn den natten. Dagen därpå tänkte jag att det var nog bäst att försöka lämna tillbaka McFlarry i boet under takpannan där jag visste att ett fågelpar hade ungar. Så jag sa farväl till Mcflarry och lade upp honom/henne under takpannan och hoppades att fågelmamman skulle acceptera och inte knuffa ut honom/henne. Någon minut efteråt såg jag en fågel som flög in under takpannan med insekter i näbben och efter drygt en kvart var jag och kikade igen om McFlarry hade trillat ner eller inte. och jag blev så glad när jag inte såg skymten av honom/henne =) 

Efter någon vecka när jag var ute såg jag en ung talgoxe som satte sig på torkvindan, som fanns i närheten av boet, bara drygt en halvmeter ifrån mig och tittade nyfiket på mig, och flög sedan iväg. Och då visste jag att det var Mcflarry<3


Mcflarry <3

Läskig fiskehistoria

Vi hade främmat idag, och då kom vi in på fiske, och då kom jag att tänka på första (och hittills enda) gången jag fiskade insjökräftor. Jag var kanske runt 10 år. men i alla fall så går kräftfiske ut på att man placerar ut mjärdar, en slags nätbur där kräftorna tar sig in i, i sjön och sedan på natten ska man vittja dessa för att se om man har fått någon kräfta. Då skulle jag och pappa ut då mitt i natten och det var ju helt kolsvart ute men otroligt fint väder, det var helt vindstilla och stjärnklart. Pappa rodde ekan och jag fick sitta i fören med en ficklampa. och jag minns att jag tyckte det var riktigt kusligt på sjön för vattnet var svartare än svart och vattnet skvalpade läskigt på båtsidorna. Men det var absolut läskigast när jag skulle ta upp de här mjärdarna ur sjöns avgrund och lysa med ficklampan. Jag var skiträdd att det skulle komma upp ett monster ur sjön när jag drog upp burarna eller att en jätte gädda skulle hugga mig i händerna, som jag hade i vattnet för att kunna dra upp mjärdarna. men mest räddast var jag nog att det skulle finnas kräftor i burarna, med sina stora klor och glansiga mörka kroppar i lamp-skenet. Men till min lättnad och besvikelse så fick vi inga kräftor den natten.  Jag ska absolut fiska kräftor igen!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Blogg Design

God morgon! Jag tänkte dela med mig av några länkar som hjälpte mig med min blogg design, om det är någon som vill ha lite tips :)

Den här länken beskriver hur man byter till en egen bild i headern.

Denna länken beskriver hur man ändrar till ett roligare typsnitt på all text i bloggen. Glöm inte att klistra in den första länken i steg 4 i de andra kodmallarna också för att få typsnittet i hela bloggen. Ni kommer förstå sen vad jag menar ;) (Man ändrar kodmallarna i översta högra hörnet inne på kodmallar)

Den här länken är en färgkarta för att kunna byta färg på texter mm.

Denna länken är en snabbguide om vart i stilmallen man ändrar typsnitt, färg och storlek. Glöm inte att du kan ändra typsnitt, färg och storlek överallt i bloggen under alla fontar mm. Det är bara att testa sig fram genom att förhandsgranska =)

Den här länken gör att man får stor bokstav i början på varje inlägg =)

OBS! Detta gäller för de som har blogg.se!

Äntligen hyfsat klar!

Äntligen fick jag ordning på bloggen! Har suttit och grejat med den ända sedan jag kom hem från skolan så imon ska det bli skönt med en promenad efter allt stillasittande :) det var inte lätt att fixa utseendet på den och jag fick börja om från början några gånger, men tillslut lyckades jag! :D i slutet gick det så himla bra att jag kände mig värsta hi-tech^^  Men i alla fall så tänkte jag att denna bloggen främst ska vara ett sätt att hålla kontakten med mina underbara vänner efter den nalkande studenten! Då det är lätt att tappa kontakten när man inte längre kommer ses i skolan. Men alla besökare är hjärtligt välkomna!  Bloggen kommer handla om (som ni flesta säkert vet) om jakt och äventyr, men också om lite övriga saker som kan vara värt att ta upp =) 
Ha en trevlig kväll! =)
RSS 2.0